>>>  AED voor de binnenvaart
Levensreddend scheepvaart is een uniek initiatief op het gebied van hartveiligheid in de scheepvaart in Nederland.
Het biedt de schipper de gelegenheid om met een zeer aantrekkelijke type AED van Zoll voorbereid te zijn op een levensbedreigend incident aan boord
. LEES VERDER >>
0183 -  506151  /  06 - 28450338
>>>  TIP !!
De Arbo-wet stelt eisen aan de organisatie van EHBO. Ongeacht de grootte van het bedrijf, is het wettelijk verplicht per 50 medewerkers minimaal 1 EHBO’er op de werkvloer te hebben. De praktijk leert dat het handig is om meer EHBO’ers op te leiden zodat de minimale bezetting (1 EHBO’er) ook bij ziekte en verlof geregeld is. In het algemeen adviseren wij, op grond van onze ervaringen, per 50 werknemers drie EHBO’ers op te leiden.
0183  - 506332
info@4hh.nl
Waarom EHBO?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er gaat geen dag voorbij of krant en TV tonen verfrommelde auto’s en ambulances met gillende sirenes. Het grootste deel van de ongelukken gebeurt echter gewoon thuis, tijdens het werk of tijdens het spelen. Denk maar eens aan een verbrande vinger, een schaafplek, een verstuikte enkel: niets griezeligs of bloederigs. Iedereen kan bij zo’n incident helpen… als men weet wat men moet doen!

Weet u wat u moet doen?
Als u het erkende staatsdiploma EHBO op zak heeft, weet hoe u adequaat kunt optreden. U kunt op een doortastende wijze erger voorkomen en bijvoorbeeld de juiste hulpdiensten snel inschakelen. Ook weet u hoe u een slachtoffer van een ongeval kunt kalmeren en kunt voorkomen dat het slachtoffer zich eenzaam en hulpeloos voelt. U kunt zelfs levens redden…


Cursus
In een 4HH-cursus leert u in minimaal 17 lessen van 3 uur wat u moet doen, maar vooral ook wat u moet laten. U leert om te gaan met situaties waarbij


§iemand bewusteloos is, en niet meer kan ademen
§iemand een hevige bloeding of botbreuken heeft
§hulp verleend moet worden aan mensen met brandwonden
§hulp wordt gevraagd voor slachtoffers in geval van reanimatie
 
De leerstof staat in het bekende Oranje Kruis Boekje. De nadruk van de cursus ligt op de praktijk maar er wordt ook aandacht geschonken aan de theorie & kennis van het menselijk lichaam.


Met het volgen van de jaarlijkse bijscholingslessen kunt u uw kennis en vaardigheden op peil houden.

Als u interesse heeft voor onze cursussen EHBO Wandelaars, EHBO Kinderen of EHBO Sport, neem dan contact met ons op.


Examen
De cursus wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door een examenteam, bestaande uit een arts, een kaderinstructeur en een lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarin u kunt laten zien dat u de vereiste kennis en vaardigheden beheerst.

Eenheidsdiploma
Bij een goed resultaat van het examen, krijgt u het zgn. ‘Eenheidsdiploma’. Het eenheidsdiploma is het objectieve bewijs dat u voldoende vaardigheden en kennis op het gebied van eerste hulp, verbandleer en reanimatie heeft. Het diploma is twee jaar geldig en kan telkens voor twee jaar worden verlengd. Om uw kennis & vaardigheden op peil te houden adviseren wij u deel te nemen aan de jaarlijkse bijscholingslessen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.
.

EHBO